Sloten zijn ontworpen om ons te beschermen. Maar in de praktijk blijkt dat slechts enkele sloten dit kunnen waarmaken. Veel sloten zijn namelijk kwetsbaar voor diverse lockpick technieken.

 

Lockpicking is een sport

Lockpicking is eigenlijk een sport die zich richt op het succesvol kunnen openen van sloten zonder daarbij de sleutel te gebruiken. Het wordt beoefend als sport en is legaal te beoefenen in Nederland. Zolang je er tenminste niemand kwaad mee doet.

 

Alleen mét toestemming!!

Lockpicking mag dus alleen beoefend worden op je eigen sloten of op wanneer je toestemming hebt gekregen om het slot te openen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is deze sport juist een positieve beweging en helpt het de veiligheid van sloten bevorderen.


 

Steeds betere beveiliging

Doordat lockpickers zich bezig houden met deze technieken worden er namelijk steeds nieuwe ontdekkingen gedaan op het gebied van beveiliging. Doordat deze ontdekkingen bekend worden in plaats van geheim. Kunnen slotfabrikanten hun sloten hierop aanpassen zodat ze nog veiliger zijn.

Uiteindelijk worden sloten op deze manier steeds betrouwbaarder en heeft de consument er baat bij. Het komt namelijk geregeld voor dat lockpickers erachter komen dat de beloftes van bedrijven niet betrouwbaar zijn. Als het over mensen hun veiligheid gaat dan is het maar beter om eerlijk te zijn!
 


Sleutel kwijt?


Het overkomt iedereen weleens dat je een sleutel kwijt raakt of dat je jezelf buitensluit. Dit kan erg vervelend zijn en de kosten voor een slotenmaker kunnen soms erg oplopen.


Lockpick afbeelding van hoe een slot werkt


Daarom is het verstandig om jezelf voor te bereiden op zo'n situatie. Door je te bekwamen in het vak van de slotenmaker kun je ervoor zorgen dat je voortaan niet meer afhankelijk van ze bent.

Het kost namelijk niet alleen veel geld, het kan ook erg veel stress en tijd verlies met zich meebrengen. Door je eigen te maken met de vaardigheden van slotenmakers kun je dit dus voorkomen. 

Slotenmaker gereedschap


Jammer genoeg gebruiken veel slotenmakers geavanceerde en dure gereedschappen om sloten te kunnen openen zonder sleutel. Echter is er een techniek die niet veel geld kost en je jezelf kunt aanleren.

Lockpicking is een vaardigheid waarmee je sloten schadeloos kunt openen. Het enige dat je nodig hebt is een lockpick set. Op het internet kun je gemakkelijk een lockpick set bestellen.

Wat je ook kunt doen is zelf een setje maken. Dit is niet heel erg moeilijk mits je het juiste gereedschap thuis hebt liggen om het te maken. Je kunt hiervoor een slijpmachine, vijl of dremel voor gebruiken.


lockpick basis materiaal


Daarnaast heb je dan het basis materiaal nodig om de lockpicks van te maken. Dit kan je doen met oud bestek of met een zaagblad. Eigenlijk kan elk dun stuk metaal wel. Maar het is belangrijk dat het wel erg stevig is. Je wilt namelijk niet dat je zelfgemaakte lockpick afbreekt in je slot. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je slot definitief onbruikbaar wordt.Maar dit alles kan veel tijd en geld kosten. Aangezien je tegenwordig voor al minder dan tien euro een compleet setje kan kopen. Is het misschien verstandiger om deze te bestellen.

Dan weet je tenminste ook zeker dat het niet aan de lockpick set ligt als je het slot niet open krijgt!


Oefen samen uw lockpick vaardigheden!

Samen beginnen we aan een avontuur in de wereld van sloten en fysieke veiligheid! Op Donderdag 2 November, beginnen we om 3 uur. Maar ook Zondag 3 januari vanaf 2 uur bij de Lockpick Universiteit!

Om deze oude kunst goed te leren zult u eerst het juiste gereedschap nodig hebben. Door u te registreren voor een lockpick set samen met uw cursus ticket, ontvang u een gloednieuwe starters lockpick set die volledig is gemaakt in de VS. Vervaardigd met de hand door de College van lockpicken faculteit en te gebruiken voor het ontdekken van sloten. Deze lockpick set wordt aangeboden voor 20 euro. Natuurlijk krijg u deze mee naar huis om te oefenen na het event. Als u al een aantal lockpicks heeft en u handen jeuken om te oefenen, dan kunt u ze meenemen en de cursus kost het slechts vijfentwintig euro!Of u nu een beginner bent die benieuwd is wat stiftcilinder sloten werkelijk zijn of de eigenaar van een huis die zijn familie wil beschermen, het maakt allemaal niets uit en veteraan lockpicken zal alle vragen over geavanceerde sloten en technieken beantwoorden. Dit event is het meest geschikt u! Met 2 uur geschiedenis van de werking van sloten, praktische lockpick uitleg. Dit zal eerst jullie denkwijze openen en dan zullen we dit toepassen op sloten!

Deze systemen werden al meer dan circa 3800 jaar geleden voor het eerst ontwikkeld door de Egyptenaren. Onder leiding van de lockpicker Jonathan Berke zullen we deze cursus geven en leren we u daar alles wat u moet weten over hoe gemeenschappelijke sloten werken en hoe ze te openen zijn.


Hoe kom je aan lockpicks?


Wist je dat je ook heel gemakkelijk je eigen lockpicks kunt maken?

Je moet eerst weten hoe een slot werkt welke u probeert open te maken, om er achter te komen welke lockpicks het beste werken voor je.

Het maken van een lockpicks kan eenvoudig met de juiste materialen en wat geduld zijn. Er zijn veel hobbyisten die liever hun eigen lock picking gereedschap maken.

Veel professionele lockpickers hebben ook de voorkeur voor eigen gemaakte lockpicks omdat ze de lockpicks zo precies kunnen aanpassen aan hun eigen behoeftes!

Inzicht in hoe een slot werkt en waarom een sleutel het slot opent is noodzakelijk bij het sucesvol picken van een slot. Werk daarom samen met het slot en ga met geduld aan de slag om het slot te leren kennen en zodoende zul je steeds meer leren over hoe een slot nu precies vanbinnen werkt!

Als je je geduld hierbij verliest zal het je nooit lukken. Daarom is het belangrijk om gemotiveerd te blijven en er de tijd voor te nemen als u deze tactiek toepast kun u het slot gemakkelijk overwinnen!


Lockpick setNatuurlijk kun je lockpicks kopen, dit is misschien veel makkelijker voor mensen die nog niet veel afweten van lockpicking en gewoon een goede zet willen hebben om mee te beginnen.
Deze worden echter wel fabrieksmatig gemaakt wordt door de randen soms erg scherp kunnen zijn.

Een goede tip is daarom om deze dan het polijsten zodat ze mooi rond worden makkelijk in het slot glijden. Hierdoor kunt u de pinnetjes makkelijker begeleide naar de juiste punten zodat het slot open kan gaan. Soms zijn deze fabrieksmatig lockpicks zelf zo hoekig dat zelfs vast blijven zitten in het slot. Dit is helemaal dramatisch en als het gebeurt moet je rustig proberen ze eruit trekken. Als dit niet lukt zijn er verschillen techniek om het toch voor elkaar te krijgen, zo kunt u bijvoorbeeld voorzichtig op het slot tikken in de buurt van de pinnetjes zodat de pinnetjes losschieten. Op een hond een beetje extra smeermiddel te gebruiken.

Hetzelfde geldt voor slagsleutels op deze kunnen voor vast blijven zitten in het slot. Bij slagsleutels is het risico echter nog veel groter en als het gebeurt bij soms echt niemand uitkrijgen waardoor het slot onbruikbaar wordt. Er zijn speciale gereedschap is voor zodat je dan alsnog besluiten het slot krijgen deze gereedschappen lijken een beetje op lockpicks.

Waarom mensen lockpicking beoefenen..


Wanneer ik mensen vertel dat ik de sport lockpicking beoefend heb ik gelijk een aandacht.
Ze zijn verbaasd over het fenomeen lockpicking en vinden het maar een eigenaardig.
Ze denken dat lockpicking alleen beoefent wordt door criminelen of door geheime agenten en dat het verboden is voor normale burgers om te beoefenen.

Maar dit is niet waar lockpicking is namelijk gewoon toegestaan in Nederland om te beoefenen zolang er maar geen rare dingen doet en je het alleen op je eigen sloten op beoefend of op sloten waar je toestemming hebt om mee te oefenen. Je mag dus gewoon met je vrienden samenkomen en met elkaar oefenen om sloten open te krijgen, zo kun je van elkaar leren en op elkaars sloten oefenen.

Ik vind het zelf persoonlijk ontzettend jammer dat mensen snel bevooroordeeld zijn over lockpicking omdat het een onwijs leuke hobby is en deze vooroordelen in het voorkomt dat veel mensen zich vrij voelen om deze sport te verkennen. Net als bijvoorbeeld bij schaken is het erg strategisch en moet je veel nadenken over wat de beste volgende stap is om het slot te verslaan.


Het is niet makkelijk maar dit is dan ook wel de uitdaging wat het leuk maakt en waardoor lockpicking zo verslavend is. Juist omdat het moeilijk is is het leuk als het dan eenmaal lukt na veel oefenen.